Wat vinden wij belangrijk

Ieder kind is uniek. Dat is ons grootste speerpunt waarvanuit wij werken. Luisteren naar een kind en je proberen in te leven in zijn belevingswereld. Wij werken niet volgens een strak schema maar we proberen te kijken naar de behoeftes en het ritme van de kinderen. Bijvoorbeeld: de kinderen zijn lekker aan het spelen…. dan kan de lunch ook een half uurtje later. Als de kindjes aangeven hongerig te zijn dan kan de lunch ook wat eerder. Het is maar net wat de kinderen aangeven. Doordat je let op de signalen van de kinderen blijf je als leidster op de groep alert en houdt je contact met je groep. Ook vinden wij een goede balans tussen activiteiten, rust en regelmaat belangrijk.

Daarbij is het belangrijk dat de contacten met de ouders heel goed zijn. Alleen op die manier kunnen wij een goed verlengstuk zijn van thuis. De breng en haal momenten zijn dan ook cruciaal. Op die momenten bespreken we het reilen en zeilen van een kind. Is er behoefte aan een wat uitgebreider gesprek dan kan er altijd een afspraak gemaakt worden.

Bij de inrichting van ons kinderdagverblijf hebben we geprobeerd om een warme en huiselijke sfeer te creëren zodat alle kindertjes en hun ouders zich snel thuis voelen. De groepen zijn ruim en geven de kinderen genoeg mogelijkheden zich te vermaken. De zorg voor onze visjes leert de kinderen verantwoordelijkheid, zorgen en respect te hebben voor alles wat leeft.

In onze tuin komt onze visie heel goed tot uiting. Daar hebben we gekozen voor een uitdagende maar groene inrichting. Er zijn geen voorgekauwde speeltoestellen maar we hebben gekozen voor natuurlijke materialen die uitdagen tot fantasie spel. Er zijn diverse fruitboompjes en struikjes in de tuin. Hier kunnen de kinderen zien dat een appel aan een boom groeit en niet in de supermarkt. Natuurlijk zijn ze ook om vrij lekker te snoepen van de rijpe vruchten. Als we even de kans krijgen zullen we ook uitstapjes maken naar de markt, een openbaar speeltuintje, het nabij gelegen centrum, een bos of de dierentuin.

Dit is een beknopte verwoording van onze kijk op werken met kinderen. Wilt u graag het hele pedagogische beleidsplan bekijken? Vraag daar dan naar bij de administratie van kinderopvang Keiki Holo Holo.

Debby Neshla nieuwVrolijke groetjes,
Debby van Heyningen en
Neshla Staal - Van Heyningen
(Houders Kinderopvang Keiki Holo Holo)
bloemen
vlinderlogowitteachtergrond


“…In augustus 2011 zijn we gestart met onze kinderopvang aan het Dorpsplein 3 in Nootdorp. We hebben gekozen voor een niet gangbare naam voor onze opvang.

Keiki Holo Holo betekent “kindjes eerste stapjes” in de Hawaïaanse taal.

Bij het opstarten van de kinderopvang zijn we op zoek gegaan naar een naam die bij ons moest passen en een mooie betekenis heeft. Onze naam moest anders zijn dan andere, maar moest wel betrekking hebben op kindjes. De naam ” Keiki Holo Holo” kwamen we tegen in een liedje & dansje van Sesamstraat. Het is een vrolijke maar vooral aparte naam met een mooie betekenis! Daarom hebben we besloten dat ook op onze nieuwe locatie wij bekend zullen zijn onder de naam Kinderopvang Keiki Holo Holo!...”

 

vlinderblauweruitklein

bloemroze klein

 

 

 

appelmandkonijn