Ons Kinderdagverblijf (KDV)

Ons KDV bestaat uit drie verticale groepen en een 3+ groep "Familie Ietsepietsie". Dit betekent dat in iedere verticale groep kinderen van diverse leeftijden tussen 0 en 4 jaar zitten. De  groepen heten "Familie Lief", "Familie Knus" en "Familie Troetel".
De 3+ groep is beschikbaar voor kinderen vanaf hun 3e verjaardag, mits zij voldoen aan een aantal voorwaarden, bijvoorbeeld zindelijkheid. Ook moeten zij er emotioneel aan toe zijn.  Doorstromen naar de 3+ groep gebeurd altijd in goed overleg met ouders.

Kinderen geven heel goed aan wat ze willen en wat ze nodig hebben. Dit kunnen zij al vanaf de geboorte. Bij ons in de kinderopvang vinden wij het belangrijk dat er naar de signalen van ieder individueel kind gekeken wordt en dat daar vooral ook op gereageerd wordt.
Zo krijg je een sfeer waar je niet vanuit een strak schema werkt, maar waar de kinderen zelf het ritme aan mogen geven. Natuurlijk zijn er ook kinderen die meer sturing nodig hebben in een dagritme ieder kind is immers uniek. Wij noemen een “dagritme” dan ook liever een “dagrichtlijn” omdat er, wanneer de kinderen dit aangeven, van afgeweken mag worden.

kindje buiten

Tijd

Actie

7.30

De deuren van Keiki Holo Holo gaan open. Kindjes kunnen vanaf nu worden binnengebracht.

+/-8.45

Tijd voor een koekje of cracker en wat te drinken aan tafel. Tevens een goed moment voor de kindjes gezamenlijk met elkaar en aan elkaar vertellen wat ze hebben meegemaakt en er worden liedjes gezongen en eventueel een verhaal verteld (een soort kringgesprek).

+/- 9.00

De ochtendslapers gaan naar bed, we kijken wie daar aan toe zijn. Voor de andere kindjes is er tijd voor (buiten) spelen of andere activiteiten. Als de kinderen wakker worden kunnen ze meedoen met (buiten) spelen. Verschoon moment.

+/-12.00

Lunchtijd. Met zijn allen aan tafel en gezamenlijk de lunch nuttigen, een glaasje water, melk of sap drinken en lekker smikkelen.

+/-13.00

Luier verschonen, uitkleden en naar bed. Kindertjes slapen tot ze wakker worden(of anders volgens afspraak met de ouders) en mogen daarna mee doen met de activiteiten. De niet slapers gaan even een uurtje rusten.

+/-15.30

Nu is er een fruitmoment. Naar leeftijd en kunnen zal het fruit in stukjes of gepureerd worden gegeven. Nog een lekkere beker drinken er achteraan. Hierna is er tijd voor activiteiten of vrij spel.

+/- 17.15

Nog een snack moment. De kinderen die nog aanwezig zijn krijgen iets lekkers in de vorm van koekjes, rijstenwafel, rozijntjes of iets dergelijks.

18.00

Kinderopvang Keiki Holo Holo sluit zijn deuren. Morgen weer een nieuwe dag.

Voor baby’s worden de tijden van thuis aangehouden voor slapen en eten. (binnen de mogelijkheden van de groep)

Luiers verschonen doen we op gepaste tijden, maar natuurlijk ook tussentijds, wanneer nodig.

bloemen

 

vlinderlogowitteachtergrond


Borstvoeding

Wij staan als kinderdagverblijf positief tegenover het geven van (afgekolfde) borstvoeding. De ouders kunnen verse of ingevroren porties borstvoeding meegeven of tussendoor live komen voeden. 


In overleg met de leidsters kunnen de wederzijdse wensen besproken worden wat betreft het aanleveren, het aanbieden (op verzoek), opwarmen en bewaren van de moedermelk. Dit zodat er een situatie ontstaat die voor beide partijen naar tevredenheid werkt.

IMG 20861

bloemrozeruit

vlinderblauweruitklein

 

 

 

 

 

bloemroze klein

 

appelmandkonijnblauw